EGYEDI KONYHABÚTOR TERVEZÉS BEÉPÍTÉS BEÉPÍTETT SZEKRÉNY IRODABÚTOR HÁLÓSZOBA BÚTOR ELÉRHETŐSÉG
FŐOLDAL
FIÓKRENDSZER
NYÍLÓRENDSZER
AJTÓFRONT
FOGANTYÚ
MUNKALAP
KORPUSZ
SAROKVASALAT
KAMRAVASALAT
VILÁGÍTÁS
 
 
  Az alábbi videók bemutatják a konyhabútor sarokpont kihasználásának lehetőségeit.  
 A konyhabútorok építésének legkritikusabb pontja egy vakfolt az L alakú részeknél, amelyek esetében a bepolcozással csak névlegesen oldottuk meg a helyzetet. Rendkívül körülményes ugyanis a hátulra szorult edényeket elérni. Ehhez ki kell pakolni előlük mindent.

Nem véletlen, hogy a konyhabútor vasalat gyártók évek óta jobb és jobb ötletekkel állnak elő a hely minél jobb kihasználására. Sajnos azonban ezek a technológiák egyfelől mechanikailag bonyolultak, másfelől vagy talán éppen ezért drágák. Léteznek magas szintű mechanikák silány másolatai, amelyek a garanciális időtartamig működőképesek, aztán akadoznak, végül végképp megadják magukat. Legyünk óvatosak tehát a választásnál. Vegyük tudomásul, hogy 20-30.000 forintért nem kaphatunk hosszútávon is működőképes megoldást, de azért ne is kell százezreket ráköltenünk egy igényesebb darabra. Jó minőségű különböző megoldások szerezhetőek be 40-60.000 forint közötti áron.

Itt van mindjárt a Magic Corner (wari corner) - video1 - , amiből csak a drágább darabok megbízhatók. Figyeljék csak meg azokat a laposvas ollókat működés közben! Amennyiben akadozva rezonaniával lehet csak kihúzni már üresen is el kell felejteni használhatatlan lesz. Mivel éveken át a legkeresettebb darabnak számított, nagyon sok cég elkezdte gyártani és nagyon silány darabok is kaphatók a piacon, amik a gyakorlatban használhatatlanok.

Az Easy Corner - video2 - már egy lényegesebben egyszerűbb mechanika, így kevésbé is romlik el.

2 vasalat azonban kiemelkedik a tömkelegből. Az egyik a vese vagy pillangó alakú - video3 - rendkívül egyszerű megoldás, amin szinte nincs mi elromoljon, ezért szinte örökéletű darab. A másik egy igényes technikai kivitelezésű rendszer csillapítós mechanikával, ami funkcionalitásában megegyezik a Magic Cornerrel, viszont jóval hosszabb élettartamú. - video4 -

Azért említsünk még meg 2 rendszert. Az egyik a ¾-es kör, illetve a félkör, amely egy hengerszelet valójában. - video5 - Egyszerű és olcsó. Nem jön ki elénk, viszont forgatható, ezért a hátsó részekre helyezett holmik is könnyen elérhetőek.

A másik egy Blum rendszer, egy sarokba szerelt fiók sorozat - video6 -, ami magán hordozza a Blum minden tudását. Olyan finoman járt, mint egyetlen más rendszer sem. Viszont 2 háromszög kihasználatlan marad.

Get the Flash Player to see this player.
Get the Flash Player to see this player.
Get the Flash Player to see this player.
Get the Flash Player to see this player.
Get the Flash Player to see this player.
Get the Flash Player to see this player.
FŐOLDAL TERVEZÉS IRODABÚTOR ABLAK MŰANYAG ABLAK VILLANYKAPCSOLÓ ELÉRHETŐSÉG
Adatvédelmi tájékoztató